Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Piaggio APE Mini Camper - Το διαμαντάκι του Λουκά Χαψή


loukas hapsis piaggio ape mini camper 16

Ο γνωστός ταξιδιώτης και φωτογράφος Λουκάς Χαψής ξεπέρασε τον εαυτό του, μετατρέποντας ένα «ταπεινό» τρίκυκλο Piaggio APE σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Και μόλις τελείωσε το APE Mini Camper, ξεκίνησε τα ταξίδια μαζί του!
Όπως αναφέρει στις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει ΕΔΩ μέχρι στιγμής από το πόνημα του, το σχέδιο του APE Mini Camper είναι δικό του, τον σκελετό έφτιαξε ένας φίλος σιδεράς και όλα τα υπόλοιπα αποτελούν προσωπική εργασία. Με 8 βίδες μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα όλο το πρόσθετο μέρος και να μείνει μόνο η καρότσα.
loukas hapsis piaggio ape mini camper 17
Το Piaggio APE Mini Camper διαθέτει όλα τα κομφόρ για να ζήσει κανείς μέσα σε αυτό, όπως κουζινούλα, ντουζιέρα, και… κρεβάτι!
loukas hapsis piaggio ape mini camper 14
Που χωράει το κρεβάτι; Ας δούμε τι λέει ο Λουκάς Χαψής: «Και επειδή όλοι αναρωτιόσαστε που χωράω να κοιμηθώ, μια φωτογραφία του εσωτερικού σε mode κρεβατοκάμαρας. Το κουβούκλιο της καμπίνας έχει κοπεί ώστε να επικοινωνεί με το πίσω μέρος. Η πλάτη του καθίσματος μπορεί με μία κίνηση να βγει. Έτσι το κάθισμα προσφέρει αυτόν τον λίγο επιπλέον χώρο που χρειάζομαι για τα πόδια.»
Παράλληλα, η ηλιοροφή που έχει τοποθετήσει στο πάνω μέρος του Ape, δίνει την δυνατότητα στον Λουκά ενώ είναι ξαπλωμένος να κοιτάζει τα αστέρια και να ονειροπολεί.loukas-hapsis-piaggio-ape-mini-camper-3.jpgloukas-hapsis-piaggio-ape-mini-camper-19.jpg
loukas hapsis piaggio ape mini camper 12
«Κάπως έτσι τέλος πάντων είναι για μένα η δική μου προσέγγιση της χλιδάτης ζωής.»
Σημειώστε πως το Ape Mini Camper φοράει μπαταρία 12V 45Ah και με την πρώτη ευκαιρία ο δημιουργός του προτίθεται να τοποθετήσει στην οροφή και ένα μικρό φωτοβολταικό.
loukas hapsis piaggio ape mini camper 6
Από νερό η βρύση τροφοδοτείται με ένα 20λιτρο μπιτόνι, ενώ στο ταξίδι ο Λουκάς έχει μαζί του δύο 5λιτρα με πόσιμο συν μία 10λιτρη ηλιακή ντουζιέρα που την γεμίζει περιστασιακά και την βάζει στην οροφή λίγες ώρες πριν την χρησιμοποιήσει ώστε το νερό να ζεσταθεί από τον ήλιο.loukas-hapsis-piaggio-ape-mini-camper-4.jpg
loukas hapsis piaggio ape mini camper 2
loukas-hapsis-piaggio-ape-mini-camper-9.jpg
Δυο φράσεις κλειδιά ταιριάζουν κουτί για το Piaggio APE Mini Camper: «less is MORE» & «Small is Beautiful»!
πηγή: bikeit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου