Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Η Piaggio (Vespa) εισέρχεται στην αγορά E-Bike



Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής σκούτερ και μοτοσυκλετών στην Ευρώπη, η Piaggio, η οποία μεταξύ άλλων κατασκευάζει και τα σκούτερ Vespa, εισέρχεται στην αγορά του e-bike. Στο Διεθνές Σόου Μοτοσικλέτας που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Μιλάνο, η εταιρεία παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο που ξεχωρίζει ιδιαιτέρως από άποψη στυλ και σχεδιασμού: τυπική ιταλική εμφάνιση που χαίρεσαι να βλέπεις.


Το Piaggio e-bike, που όπως φαίνεται θα είναι πλέον διαθέσιμο το επόμενο έτος, χρησιμοποιεί έναν εσωτερικά δομημένο στη μεσαία τριβή κινητήρα, 250 - 350W που είναι συμπαγής και χωράει σε έναν ελαφρώς διευρυμένο σωλήνα-περίβλημα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με μια μπαταρία Li-ion που προσφέρει 400 Watt-ώρες «ισχύος». Περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.
 | mbike.gr | mbike.gr | mbike.gr
Πρόσθετες λειτουργίες μέσω smartphone
Το δελτίο τύπου της Piaggio που διενεμήθει κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης μοτοσικλέτας (EICMA) την περασμένη εβδομάδα, δεν προσφέρει καμία πληροφορία σχετικά με το ποιοι αισθητήρες χρησιμοποιούνται για να επιτρέπουν τη σχετική υποβοήθηση στο πεντάλ. Ωστόσο, η Piaggio δίνει μεγάλη σημασία στις δυνατότητες επικοινωνίας που προσφέρει το e-bike της με το i-phone του αναβάτη. Πολλές πρόσθετες λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται μέσω του smartphone του αναβάτη, συμπεριλαμβανομένων κάποιων μεθόδων διάγνωσης για προβλήματα στο σύστημα μετάδοσης κίνησης.
Ιταλικός σχεδιασμός και στυλ
Φαίνεται ότι αυτό που ξεχωρίζει στο e-bike της Piaggio είναι η εμφάνισή του. Τυπικά ιταλική: ένα χάρμα οφθαλμών με ένα υπέροχα ανάγλυφο πλαίσιο αλουμινίου, υψηλού προφίλ τροχοί με ιδιαίτερο σχεδιασμό στις ακτίνες, καθώς και το πώς ο κινητήρας και η μπαταρία είναι ενσωματωμένα στο πλαίσιο. Χωρίς αμφιβολία, όλα αυτά δίνουν στο e-bike της Piaggio μια εντυπωσιακή εμφάνιση.
Πληροφορίες σχετικά με το πότε το e-bike της Piaggio θα βγει επίσημα στην αγορά, αλλά και για το ποιες θα είναι οι τιμές λιανικής, πρόκειται να ακολουθήσουν.
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι εκτός από την KYMCO (με τα Klever e-bikes) τώρα επίσης και η Piaggio κάνει την είσοδο της στα ηλεκτρικά ποδήλατα. Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη κατασκευάστρια δικύκλων που εστιάζει σε αυτό το τμήμα της αγοράς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες.
ΒΙΚΕ ΝΕWS BLOG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου